Luuk van Term (Beter Geven) geeft presentatie over participatory grantmaking

22 maart 2021
Nieuws | | Fondsenwerving

Aanstaande dinsdag 23 maart om 15.00 uur houdt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de webinar ‘Financieren van erfgoedparticipatie – Over ongemak en perspectief.’ Het financieren van participatieve projecten staat hierbij centraal. Luuk van Term, filantropieadviseur & partner bij Beter Geven geeft een presentatie over participatory grantmaking.
 
Groeiende aandacht
De online bijeenkomst is opgezet voor ‘erfgoedprofessionals en beleidsmedewerkers die vragen krijgen over financiering van projecten’. Volgens Cultureel Erfgoed is er namelijk een groeiende aandacht voor participatief werken in de erfgoedsector. Een greep uit de vragen die regelmatig voorbijkomen is: ‘er komen mooie projecten voorbij, maar hoe komt de financiering tot stand? Waar lopen aanvragers van subsidie tegenaan? Wat kan de geldverstrekker verwachten en verbeteren? Zijn er ook nog alternatieve manieren om de financiering te organiseren?’
 
Sprekers
Van Term zal een presentatie geven over participatory grantmaking: een financieringsvorm waarbij ‘de macht van de besluitvormers bij fondsen (of andere financiers) verschuift naar de mensen die het geld nodig hebben.’ Tijdens de webinar zullen de verschillende mogelijkheden aan de hand van een aantal voorbeelden worden verduidelijkt. Ook zullen Arie Koelemij van het Fonds voor Cultuurparticipatie en Lian van der Zon van Erfgoed Gelderland hun opwachting maken. Als extra’tje wordt er een lijst met fondsen op het snijvlak van erfgoed en participatie gedeeld.
 
De webinar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Erfgoed.nu.
 
Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Voor het volledige programma en aanmelden klik hier
Lees ook: ‘Hebben kunst & cultuur een plek binnen de SDG’s? Het antwoord is…’ door Luuk van Term.