Rijken hebben moeite met vinden donatieadvies

26 september 2007
Nieuws | | Filantropen

AMSTELVEEN (26 september) - Bankiers en financiële adviseurs zijn niet in staat om de allerrijksten goed advies te geven over donaties aan goede doelen. Dit onthult een nieuw onderzoek, waarbij rijke potentiële gevers werden ondervraagd.


De meeste rijke ondervraagden en hun families willen graag geven en bijdragen aan een specifiek interessegebied. Zij klagen echter dat het moeilijk is om gekwalificeerde adviseurs te vinden. Daardoor is het niet eenvoudig om geschikte projecten te vinden, waaraan kan worden bijgedragen.

 


Uit de interviews die het Scorpio Partnership heeft afgenomen wordt ook duidelijk dat de geïnterviewden goed weten wat zij willen, maar niet waar zij dat kunnen vinden. De vermogensadviseur levert in dit opzicht onvoldoende goede adviezen.

 


Het probleem zit hem vooral aan het begin. Wanneer rijken willen beginnen met geven, willen zij structuur aanbrengen in hun geefstructuur. Dit blijkt niet eenvoudig.

 


Het onderzoek is gebaseerd op 34 interviews die zijn afgenomen in Zwitserland, Engeland and Duitsland met vermogende individuen die een vermogen van 90 miljoen euro tot 1,2 miljard bezitten.