Van Ketel en Hesen willen feedback op nieuwe Richtlijn Nalatenschappen

28 maart 2018, 05:30
Van Ketel en Hesen willen feedback op nieuwe Richtlijn Nalatenschappen
Van Ketel en Hesen willen feedback op nieuwe Richtlijn Nalatenschappen
Nederland Filantropieland heeft het initiatief genomen de Richtlijn Nalatenschappen uit 2012 te herzien. Dat besluit werd vorig jaar genomen en inmiddels hebben Theo Hesen (Goed Nalaten) en DDB Expert Arjen van Ketel een concept opgesteld. Hesen en Van Ketel vragen nu om feedback uit de sector.
 
De richtlijn uit 2012 heeft zich volgens de initiatiefnemers de afgelopen jaren meer dan eens bewezen, maar is na vijf jaar toe aan een herziening. De groei in het aantal nalatenschappen vraagt volgens hen om een proactieve houding en het stilstaan bij vraagstukken rondom de werving en de afhandeling. ‘De werving en communicatie is sterk ontwikkeld, met meer actieve organisaties, meer verscheiden wervingsaanpak en er is ook de behoefte om de regeling een betere en belangrijkere plaats te geven in de nieuwe regelgeving’, zegt Van Ketel.
 
Opname in erkenningsstelsel
Een commissie van fondsenwervers van organisaties heeft nu een concept opgesteld. De richtlijn heeft een veel compactere vorm van een code gekregen, met een inperking tot de echte do’s en don’ts. Van Ketel: ‘We zijn in gesprek om te kijken op welke wijze deze de nieuwe code een plaats kan krijgen binnen het nieuwe Erkenningsstelsel Goede Doelen. Daarvoor hebben we de hulp nodig van mensen uit de sector die ervaring hebben met de werving van nalatenschappen en die bereid zijn hierover mee te denken.’
 
Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Arjen van Ketel (arjen@arjenvanketel.nl) of Theo Hesen (theo@goednalaten.nl). Een concept met toelichting wordt dan toegezonden. Reacties op het concept moeten uiterlijk 1 mei binnen zijn, waarna een definitieve versie van de richtlijn volgt. Die wordt naar verwachting de komende zomer gepresenteerd.
 
gerelateerde items