Richard Branson trekt beurs voor aanpak global warming

13 februari 2007
Nieuws | | Filantropen

De mens stoot teveel koolstof dioxide uit, waardoor de atmosfeer opwarmt, de ijskappen smelten en het zeeniveau stijgt. Multi-miljardair Richard Branson hoopt een bijdrage te leveren aan de oplossing van het probleem, door de uitvinder van een methode waarmee koolstofdioxide uit de atmosfeer kan worden gehaald te belonen met 25 miljoen dollar.


Waar Bill Gates zich als filantroop richt op de wereldwijde gezondheidsproblematiek, wil Richard Branson goede dingen doen voor het klimaat. Recentelijk - in september 2006 - zegde de miljardair al toe de komende tien jaar de winsten uit twee van zijn bedrijven ten goede te laten komen aan de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen. Over een periode van tien jaar zou daarmee drie miljard dollar gemoeid zijn.

 


Zoals Branson eerder al de ontwikkeling van een ruimtevliegtuig met een prijsvraag stimuleerde, wil hij nu ook de ontwikkeling van een methode om de atmosfeer te zuiveren van koolstofdioxide stimuleren. De uitvinder van de nieuwe methodiek kan een initiële prijs van 5 miljoen dollar tegemoet zien, na de inlevering van een werkbaar plan. De rest van het prijzengeld van in totaal 25 miljoen dollar wordt uitgekeerd wanneer de methodiek tien jaar met succes is toegepast.

 


Zie ook: www.richardbranson.com