Toon alles (1)

Revalidatiefonds: maak Nederland toegankelijk voor iedereen

24 juli 2017, 06:00
Revalidatiefonds: maak Nederland toegankelijk voor iedereen
Revalidatiefonds: maak Nederland toegankelijk voor iedereen
Het Revalidatiefonds roept de overheid op om verandering te brengen in de toegankelijkheid van Nederland. Toegankelijkheid moet een prominente plaats krijgen in het nieuwe kabinetsbeleid. Het fonds zal op 3 oktober de handtekeningen van een online petitie aanbieden aan de Tweede Kamer.
 
Met een paar simpele maatregelen kan de regering volgens het Revalidatiefonds groen licht geven voor een beter toegankelijk Nederland. Voor ruim twee miljoen mensen in Nederland met een fysieke beperking zijn veel gebouwen zoals scholen, winkels en restaurants niet goed toegankelijk. Het gaat om mensen in een rolstoel, met een rollator, mensen met reuma, astma of een hartkwaal, maar ook blinde of slechtziende mensen. Door de vergrijzing wordt deze groep steeds groter. 
 
Het Revalidatiefonds zal de verzamelde handtekeningen op dinsdag 3 oktober aanbieden aan de Tweede Kamer en hen vragen om concrete maatregelen te nemen zodat Nederland onbeperkt toegankelijk wordt voor iedereen.
 
De oproep van het Revalidatiefonds aan de overheid bevat de volgende drie kernpunten:
1.Verlaag het BTW-tarief op aanpassingen aan gebouwen
2.Stel subsidies voor ondernemers beschikbaar voor aanpassingen aan gebouwen
3.Stel bouwregels op om nieuwe gebouwen toegankelijk te maken
 
♦Voor het tekenen van de petitie, klik hier
►Bron: Revalidatiefonds
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items