Toon alles (1)

Reumafonds heeft nieuwe naam: ReumaNederland

4 juli 2018, 13:45
Het team van het nieuwe ReumaNederland
Het team van het nieuwe ReumaNederland
Het Reumafonds heet voortaan ReumaNederland. De nieuwe naam sluit aan bij de koers die een aantal jaren geleden is ingezet om naast gezondheidsfonds ook de patiëntenorganisatie voor ruim twee miljoen mensen met reuma in Nederland te zijn. ‘In politiek en zorg, bij verzekeraars en farma, is het hard nodig om de stem van patiënten te laten horen om zo sneller en beter vooruitgang te boeken’, aldus directeur Lodewijk Ridderbos.
 
Het Reumafonds groeide in 91 jaar uit tot een organisatie die baanbrekend wetenschappelijk reumaonderzoek in binnen- en buitenland financiert. Nu worden de pijlen nog nadrukkelijker gericht op vertegenwoordiging van patiënten. Lodewijk Ridderbos, directeur ReumaNederland: ‘Dat betekent onderzoek financieren naar betere behandelingen, betrouwbare informatie aanbieden over de meer dan honderd reumatische aandoeningen én opkomen voor de belangen van mensen met reuma om hun dagelijks leven te verbeteren. We laten het woord fonds los in onze naam, omdat we onze activiteiten hebben uitgebreid.’
 
Stem van patiënten
Als patiëntenorganisatie treedt ReumaNederland op als vertegenwoordiger van alle zeventig lokale patiëntenverenigingen én voor alle andere mensen met reuma. ‘In politiek en zorg, bij verzekeraars en farma, is het hard nodig om de stem van patiënten te laten horen om zo sneller en beter vooruitgang te boeken. Hier zijn we de afgelopen jaren al mee begonnen. Onder andere op het gebied van de beschikbaarheid van reumamedicatie en onze strijd voor goede paramedische zorg. Dat blijven we doen. Vanaf nu onder de naam ReumaNederland’, aldus Ridderbos. 
 
Bekijk ReumaNederland in 1 minuut.
 
gerelateerde items