Restgeld aandelenoverdracht Loyalis naar goede doelen

6 december 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (6 december) - Bij de aandelenoverdracht van Loyalis bleef vorig jaar veel geld over. De klanten van Loyalis mochten kiezen: het restgeld incasseren of overmaken naar het goede doel. Uiteindelijk ging meer dan zeven ton naar de goede zaak.


In totaal 17.000 klanten van Loyalis - een inkomensverzekeraar die zich richt op overheid, onderwijs en daaraan gelieerde instellingen - kozen ervoor om hun teruggave te schenken aan goede doelen.

 


Het bedrag van 730.000 euro dat daarmee gemoeid was is door Loyalis verdeeld over drie fondsen: Unicef, Artsen Zonder Grenzen en KWF Kankerbestrijding.

 


Artsen Zonder Grenzen kreeg een bedrag van € 168.388. Unicef incasseerde € 285.004. En KWF Kankerbestrijding mocht maar liefst € 276.920 in ontvangst nemen voor wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen.

 


Directievoorzitter Simon van Driel is in zijn nopjes met de grote gift aan het goede doel, zo stelt hij in een persbericht. "Het toont aan dat mensen die werken voor de overheid, het onderwijs en de energie- en nutsbedrijven zeer betrokken zijn bij de samenleving waarvoor ze werken."