Reorganisatie Cordaid kost tientallen banen

Reorganisatie Cordaid kost tientallen banen
Reorganisatie Cordaid kost tientallen banen
13 juli 2012
Nieuws | | Goede doelen

De eind 2011 aangekondigde reorganisatie van Cordaid wordt in 2013 afgerond. Op basis van de huidige plannen is de verwachting dat 25 tot 50 van de 243 werknemers hun baan gaan verliezen. “Het is een ingrijpend proces”, verzucht algemeen directeur René Grotenhuis.

Met ingang van volgend jaar worden de huidige programma's ondergebracht in acht business units. Die zijn actief op gebieden als gezondheid, noodhulp, microkrediet, grondstoffen en vrouwenrechten en worden verantwoordelijk voor hun eigen winst- en verliesrekening. “Cordaid wordt met haar business units een sociale onderneming”, zegt algemeen directeur René Grotenhuis. “We blijven een maatschappelijke organisatie zonder financieel winstoogmerk, maar gaan voor sociaal rendement. En dan gaat het altijd om verbeteringen voor de lokale gemeenschappen in de landen waar we werken.”

Internationale samenwerking
Voor de medewerkers betekent dit dat hun baan op de tocht staat. Verwacht wordt dat tussen de 25 en 50 medewerkers hun baan gaan verliezen. Grotenhuis: “Het is een ingrijpend proces. Maar het is nodig om traditionele ontwikkelingssamenwerking te vernieuwen tot slagvaardige, ondernemende internationale samenwerking. De wereld verandert, en Cordaid verandert mee.”