Renée Steenbergen volgt Jaap Zeekant op

26 juni 2017, 11:50
Wisseling van de wacht bij Vakblad: Renée Steenbergen volgt Jaap Zeekant op als hoofdredacteur
Wisseling van de wacht bij Vakblad: Renée Steenbergen volgt Jaap Zeekant op als hoofdredacteur
Vanaf 1 juli neemt Renée Steenbergen als hoofdredacteur van Vakblad Fondsenwerving het stokje over van Jaap Zeekant. Steenbergen schrijft sinds 2009 voor Vakblad en leverde onder meer artikelen over vermogensfondsen en een serie over motieven van gevers. Vakblad Fondsenwerving werd in 1998 opgericht en verschijnt tegenwoordig acht maal per jaar als gedrukt magazine.
 
Naast haar werk voor Vakblad Fondsenwerving is Steenbergen op dit moment ook parttime verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Steenbergen startte haar journalistieke loopbaan in 1987 bij NRC Handelsblad, waaraan zij nog altijd is verbonden als medewerker.
 
Steenbergen over haar plannen als hoofdredacteur van Vakblad Fondsenwerving: ‘Mijn focus ligt op onderzoeksjournalistiek en de geefkant van het fondsenwerven. Ik zal dan ook zeer regelmatig aandacht besteden aan motivatie van gevers, geefgedrag en relatiebeheer. Het zijn actuele onderwerpen in een roerige sector waarvan veel wordt verwacht nu de overheid sterk heeft bezuinigd op onder andere de zorg, de ontwikkelingshulp en de cultuur.’
 
Scheidend hoofdredacteur Jaap Zeekant over de benoeming: ‘Zij is een ervaren journalist en fondsenwerver en onderhoudt een groot netwerk in het filantropische veld. Renée gaat het Vakblad verder ontwikkelen tot een magazine dat zowel over nieuws als analyse van trends en ontwikkelingen op een toegankelijke wijze bericht voor de hele filantropische sector.’

►Bron: Vakblad Fondsenwerving
NIEUW:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items