Toon alles (2)

Relatiemanager/Fondsenwerver bij Het Rode Kuis

23 juli 2018, 05:57
Relatiemanager/Fondsenwerver bij Het Rode Kuis
Relatiemanager/Fondsenwerver bij Het Rode Kuis
Functie: Relatiemanager/Fondsenwerver
Organisatie: Het Nederlandse Rode Kruis
Aantal uren: 20 uur
Locatie: Kennemerland
Vervaldatum: 3 augustus
 
Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) en Sociale Hulp. Ook internationaal levert het Rode Kruis  een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis Kennemerland wil een sterk relatienetwerk opbouwen en onderhouden om onze doelstellingen te bereiken. Daar zijn onder meer fondsen, sponsoren en partners voor nodig. In het Kennemerland liggen de kansen voor het oprapen. Daarom zoekt het district een: Relatiemanager/Fondsenwerver (20 uur). 

Positie in de organisatie
De relatiemanager rapporteert aan de Vrijwilligersmanager en aan het Districtsbestuur.  Hij/zij werkt nauw samen met betrokkenen van de portefeuilles Communicatie, Noodhulp, Zelfredzaamheid/ EHBO, Respect en Hulpbereidheid en Fondsenwerving, met zowel portefeuillehouders, afdelingsbesturen, collega’s in andere districten en op het verenigingskantoor.

Doel van de functie
Het district Kennemerland heeft de ambitie om het Rode Kruis op de kaart te zetten. Om activiteiten uit te kunnen rollen en te borgen binnen het totale hulpverleningspakket van het district zullen de inkomsten moeten groeien en zal er samenwerking gezocht moeten worden met andere voor het rode kruis relevante organisaties en business partners in de regio.

Taken
 • Actief benaderen van potentiele sponsoren en samenwerkingspartners (bedrijven, particulieren, gemeenten, subsidieverstrekkers, stichtingen).
 • Mogelijk passende fondsen identificeren en aanvragen schrijven/indienen.
 • Het genereren van inkomsten voor het opzetten en borgen van hulpverleningsactiviteiten.
 • Het opbouwen en onderhouden van (sponsor)relaties.
 • Het sluiten van overeenkomsten met partners en het toezien op en het zorgdragen voor een goede uitvoering van de afgesloten overeenkomsten.

Functie-eisen en profiel
 • WO/HBO werk- en denkniveau, met als voorkeur een commerciële opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van fondsenwerving of marketing/ sales (acquisitie).
 • Je beschikt over uitstekende sociale en commerciële vaardigheden.
 • Je beschikt over een groot (zakelijk)netwerk in het werkgebied van het district.
Voor deze functie zoeken we iemand die:
 • Commercieel gedreven is met een doeners mentaliteit en lef.
 • Gemakkelijk vertrouwen wint bij potentiele gevers en samenwerkingspartners en dit weet om te zetten tot daadwerkelijke bijdragen of samenwerkingsafspraken voor hulpverleningsprojecten.
 • Kansen ziet en direct reageert, het belang kent van de andere partij en een succesvolle onderhandelaar is.
 • Representatief is en bijdraagt aan de positionering (imago- en naamsbekendheid) van het Rode Kruis en de hulpverlening.

Ons aanbod
 • Een contract gedurende 6 maanden (20 uur p/w) met mogelijkheid tot verlenging. Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
 • Salaris conform schaal 10 van de CAO NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.861,71 tot max. € 3.637,59 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)

Informeren en solliciteren
Je kunt je sollicitatie + cv gericht aan Kitty Weerheim tot en met 3 augustus 2018 sturen via deze link. Voor nadere informatie kun je terecht bij Marijke Wetselaar, bereikbaar op telefoonnummer 06 15836796. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook en Twitter.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items