Toon alles (2)

Relatiemanager Major Donors bij Kansfonds

2 februari 2018, 06:55
Relatiemanager Major Donors bij Kansfonds
Relatiemanager Major Donors bij Kansfonds
Functie: Relatiemanager Major Donors
Organisatie: Kansfonds
Aantal uren: 32 uur
Locatie: Hilversum
Vervaldatum: 19 februari

Kansfonds is hét fonds dat mensen helpt omzien naar de kwetsbaren in de samenleving. Al 60 jaar. Met een team van 19 mensen steunen we ruim 500 kansrijke initiatieven per jaar die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Dat doen we onder andere met giften van betrokken medemensen. Het katholiek sociaal denken is daarbij onze inspiratiebron. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plaats is voor íedereen.
 
Kansfonds is op zoek naar een relatiemanager major donors. Als relatiemanager major donors heb je een veelzijdige functie en houd je je vooral bezig met het werven van grotere giften van particulieren, vermogens- en familiefondsen met het daarbij behorende relatiemanagement. Je bent een aanpakker en houdt tijdens de uitvoering de strategische uitgangspunten scherp op je netvlies. Netwerken is je tweede natuur en je weet in relaties snel vertrouwen en verbinding tot stand te brengen. Je beweegt je vanzelfsprekend binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus en wordt als een serieuze gesprekspartner gezien die mensen weet te boeien.
 
Jouw aanpak is daadkrachtig, ondernemend en creatief, maar je hebt ook oog voor een zorgvuldige afhandeling. En je durft op een gecontroleerde manier ongebaande paden te bewandelen. In deze functie werk je nauw samen met de andere relatiemanager major donors, die een ander aandachtsgebied heeft. Aansturing gebeurt door de coördinator van het team van Fondsenwerving & Communicatie.
 
Wat doet een relatiemanager major donors? Een greep uit jouw werkzaamheden:
 • Op persoonlijke en gestructureerde wijze opbouwen en onderhouden van een hecht relatienetwerk van vermogende particulieren, familie- en vermogensfondsen. Je geeft advies aan (potentiële) schenkers en onderhoudt de contacten.
 • Je ontwikkelt en implementeert een nieuwe structuur voor relatiemanagement voor vermogende particulieren en familiefondsen. Daarvoor breng je deze klantgroep in kaart, ontwikkel je een contactstrategie, organiseer je bijeenkomsten, leg je proactief contact en informeert en enthousiasmeert hen over het werk van Kansfonds.
 • Uitgangspunt in de werving is het duurzaam betrekken van potentiële gevers. Daarvoor ontwikkel je indien nodig op maat gesneden proposities, waarbij de behoefte van de grote gevers gekoppeld wordt met de mogelijkheden van Kansfonds.
 • Je betrekt de directie en inhoudelijke medewerkers bij de uitvoering van grote giftenwerving. Hierbij ben jij de ‘spin in het web’ die de voortgang van contacten bewaakt.
 • Je verzorgt publiciteit ter ondersteuning van de fondsenwerving en relatiebeheer in samenwerking met de afdeling communicatie.
 • Je ziet nieuwe kansen en weet deze om te zetten naar een concreet plan van aanpak.
 • Je levert een bijdrage aan de strategieontwikkeling van fondsenwerving binnen Kansfonds.
 
Welke ervaring en kennis neem je mee:
 • Een relevante opleiding op HBO of universitair niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en/of relatiebeheer.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en onderhouden van relatienetwerken. Toegang tot een relevant relatienetwerk is een pre.
 • Strategisch werk- en denkvermogen.
 • Een proactieve en zelfstandige werkhouding.
 • Je herkent je in de kerncompetenties van Kansfonds: versterkend, zorgvuldig, initiatiefrijk en oprecht.
 • Affiniteit met het katholiek sociaal denken is een pre.
 
Wat bieden wij?
 • De mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan een samenleving waarin mensen omzien naar elkaar.
 • Een zelfstandige functie bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling, zeer actief in een breed sociaal maatschappelijk werkveld.
 • Een hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit hoofd én hart.
 • Een salaris van maximaal € 3852,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal G CAO voor het omroeppersoneel) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling bij PNO.
 
Enthousiast over deze functie?
Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie, stuur dan voor 18 februari 2018 een motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@kansfonds.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin Huntjens (coördinator Fondsenwerving & Communicatie): k.huntjens@kansfonds.nl  035 624 96 51. Of in haar afwezigheid (van 29 januari t/m 2 februari) met Stefanie Lap (adviseur Filantropie): s.lap@kansfonds.nl. Houd er vast rekening mee dat de gesprekken voor de eerste ronde plaats vinden op 5 en 6 maart 2018. De gesprekken voor de tweede ronde op 12 maart 2018. Een assessment in week 12 maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 
— U wordt vriendelijk verzocht om acquisitie naar aanleiding van deze vacature achterwege te laten—
 
gerelateerde items