Toon alles (2)

Relatiemanager Fondsen en Stichtingen bij Greenpeace

9 april 2018, 05:00
Relatiemanager Fondsen en Stichtingen bij Greenpeace
Relatiemanager Fondsen en Stichtingen bij Greenpeace
Functie: Relatiemanager Fondsen en Stichtingen
Organisatie: Stichting Greenpeace Nederland
Aantal uren: 30 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 23 april

De afdeling fondsenwerving is verantwoordelijk voor het werven en verbinden van donateurs aan de doelstellingen van Greenpeace. Recentelijk heeft de afdeling een nieuwe koers voor de komende jaren uitgezet, waarbij we onze supporters nog meer centraal zetten en ook investeren in onze relaties met grote gevers. Door het aankomende vertrek van een collega zijn we op zoek naar een relatiemanager fondsen en stichtingen. Als relatiemanager bij Greenpeace word je verantwoordelijk voor de uitvoering van een vernieuwde en ambitieuze fondsenwervingsstrategie, gericht op de Nationale Postcode Loterij en fondsen en stichtingen die ons werk ondersteunen. Je richt je niet alleen op het behoud van bestaande gevers, maar bent ook verantwoordelijk voor inkomstengroei door het betrekken van nieuwe fondsen en stichtingen bij ons werk.

Taken
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een deel van de fondsenwervingsstrategie voor het segment major donors;
 • Je bent namens Greenpeace Nederland het eerste aanspreekpunt voor de Nationale Postcode Loterij en inventariseert en coördineert intern eventuele extra projectaanvragen.
 • Verder ontwikkel je persoonlijke relaties met oprichters, vertegenwoordigers en bestuursleden van fondsen en stichtingen die ons werk ondersteunen.
 • Hierbij verdiep je je in de speerpunten en het beleid van (potentiële) partners en zoek je naar inhoudelijke raakvlakken en mogelijkheden voor samenwerking.
 • Je vergroot de betrokkenheid van (potentiële) partners door het ontwikkelen van inspirerende bijeenkomsten en door een regelmatige terugkoppeling over het resultaat dat bereikt is door giften.
 • Bij een gedeelde ambitie ontwikkel je op maat gesneden projectvoorstellen en weet je interne stakeholders te enthousiasmeren om bij te dragen aan jouw doelstellingen.
 • Je houdt relaties op de hoogte van de voortgang van gefinancierde projecten via inhoudelijke en financiële rapportages.

Functie-eisen en profiel
 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen en campagnes van Greenpeace en beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. Ervaring met het relatiebeheer van de Nationale Postcode Loterij en/of ervaring met fondsen en stichtingen is een pré;
 • Je bent een relatiebeheerder en netwerker pur sang en hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en onderhouden van relaties;
 • Je hebt zin om in de inhoud van ons werk te duiken: de wereldwijde strategie, onze campagnes en  specifieke projecten. Dit vormt voor jou het vertrekpunt bij het leggen van een connectie met (potentiële) partners.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.

Ons aanbod
 • Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar.
 • Het gaat om een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega's.
 • Je wordt ook internationaal onderdeel van een inspirerende major donor community en krijgt de kans je vakkennis te vergroten.
 • Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.172 en € 4.040 bruto voltijd per maand (37,5 uur).

Informeren en solliciteren
Achtergrondinformatie over de organisatie vind je op www.greenpeace.nl. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Niels Kattenberg via telefoonnummer 06 5206 2978. Wij gaan uit van de kracht van verschillen in geaardheid en achtergrond van onze medewerkers, en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand. Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 23 april 2018 naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Erwin van Poppel, P&O, onder vermelding van ref.nr. 18-05 GPNL en het medium waar je onze vacature vond. Wij zijn gevestigd aan het NDSM-plein 32 in Amsterdam.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.
 
gerelateerde items