Toon alles (2)

Relatiemanager Bedrijven bij Save the Children

3 augustus 2018, 05:00
Relatiemanager Bedrijven bij Save the Children
Relatiemanager Bedrijven bij Save the Children
Functie: Relatiemanager Bedrijven
Organisatie: Save the Children Nederland
Aantal uren: 32-38 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 11 augustus
 
Save the Children Nederland is per direct op zoek naar een relatiemanager Bedrijven voor het Partnerships team van de afdeling Fondsenwerving.
 
De organisatie:
Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.
Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telde eind 2017 in totaal 62 medewerkers (54,4 fte). Tussen deze afdelingen wordt op een aantal thema’s in zgn. clusters samengewerkt.

Plaats in de organisatie:
De afdeling Fondsenwerving is verantwoordelijk voor inkomsten uit privé donateurs, inclusief particulieren, fondsen en bedrijven. De relatiemanager Bedrijven maakt deel uit van het Partnerships team. Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager afdeling Fondsenwerving. Je standplaats is het kantoor van SCNL te Den Haag.
 
De functie:
Het doel van de functie is samenwerking met bedrijven partners en donateurs van de organisatie op te zetten en te verstevigen om meer impact voor kinderen te realiseren. Wij zoeken een collega die zowel onze bestaande relaties met bedrijven onderhoudt en verbetert als ook ondersteuning biedt bij het managen van strategische partnerships en het acquireren van nieuwe bedrijvenrelaties om ons werk voor kinderen wereldwijd uit te breiden.

Verantwoordelijkheden en taken:
• Vanuit de overall partnership en relatiemanagementstrategie stel je deelplannen op en voert deze uit voor werving, behoud en verdiepen van relaties met bedrijven.
• Je bent relatiemanager voor een portfolio van bedrijven. Je bouwt en bewaakt deze relaties zorgvuldig, kent de interesses en betrekt hen bij de organisatie.
• Je ondersteunt de strategieontwikkeling voor benadering van bedrijven.
• Je ondersteunt bij het acquireren van nieuwe partners en bij het managen van een aantal strategische partnerships.
• Je identificeert potentiële nieuwe relaties in het bestand van Save the Children, in het relatienetwerk van de organisatie en, al dan niet via intermediairs, daarbuiten.
• Je ontwikkelt waar nodig op maat proposities voor (potentiële) relaties.
• Je signaleert en benut nieuwe kansen, ontwikkelt plannen en systemen (zowel één op één relatiemanagement als een communicatieprogramma) en monitort de resultaten door middel van analyse, evaluatie en rapportages.
• Je werkt met (financiële) targets en rapporteert daar regelmatig over.
• Je houdt overzicht over activiteiten, prioriteiten en ROI afwegingen.
 
Profiel:
• Je hebt HBO werk- en denkniveau en bent tenminste enkele jaren werkzaam (geweest) bij een goede doel, bedrijf of andere relevante omgeving, bij voorkeur in relatiemanagement.
• Je beschikt over aantoonbare ervaring met het aansturen van externe partijen en leveranciers.
• Je bent representatief en een visitekaartje voor Save the Children.
• Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en stressbestendig, en je analytisch vermogen is goed ontwikkeld.
• Een eigen relevant netwerk vanuit het bedrijfsleven is een pré.
• Je bent bij voorkeur woonachting in of in de omgeving van Den Haag.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
De functie is voor 32 - 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Claire van den Broek, coördinator van het bedrijvencluster. Telefoon: 070 338 44 48, email: claire.van.den.broek@savethechildren.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Officer. Telefoon 070 338 4448, personeelszaken@savethechildren.nl.

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 10 augustus 2018 kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan personeelszaken@savethechildren.nl, onder vermelding van “Partnerships manager”. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 14 augustus 2018.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items