Relatie WNF en Essent staat op springen

15 januari 2009
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (15 januari) - De relatie tussen het Wereld Natuur Fonds (WNF) en haar hoofdsponsor Essent vertoont scheuren. Essent wordt overgenomen door het Duitse RWE. En dit energiebedrijf heeft geen duurzame reputatie.


WNF-directeur Johan van de Gronden liet er in de pers deze week weinig onduidelijkheid over bestaan: RWE heeft in tegenstelling tot Essent een zeer matige reputatie op het gebied van duurzaam klimaatbeleid. Het bedrijf gebruikt oude klassieke kolencentrales en vooralsnog geen beterschap aangekondigd. En WNF verbindt zijn naam alleen aan voorlopers.

 


WNF en Essent gingen in 1995 met elkaar in zee toen het energiebedrijf groene stroom op de markt bracht. Aan de samenwerking van bijna vijftien jaar dreigt nu een einde te komen, aldus Van de Gronden in De Volkskrant. ‘We hebben de relatie met Essent nog niet definitief opgezegd, maar ik acht het onwaarschijnlijk dat we doorgaan als RWE het moederbedrijf wordt."

 


Die kans is vrij groot, want deze week maakten de twee partners bekend dat Essent voor 9,3 miljard euro in Duitse handen overgaat. De verkoop maakt vooral enkele Nederlandse gemeenten en provincies schatrijk.