Regering trekt beurs voor vrijwilligerswerk

25 oktober 2007
Nieuws | | Vrijwilligers

AMSTELVEEN (25 oktober) - De staatssecretarissen Van Bijsterveldt (OCW) en Bussemaker (VWS) hebben bekendgemaakt dat er extra geld wordt vrijgemaakt voor vrijwilligerswerk. In totaal trekt de regering 30 miljoen euro uit.


De helft van dit bedrag gaat naar gemeenten met een middelbare school. Het geld moet gebruikt worden om scholieren te helpen bij het vinden van een maatschappelijke stage. De andere helft - nog eens vijftien miljoen euro - wordt verdeeld over alle gemeenten, en is bestemd voor vrijwiligerswerk.



De meer dan tweehonderd gemeenten met een school in het voortgezet onderwijs gaan met behulp van het geld stage makelaars aanstellen. Dat is geen overbodige luxe, want vanaf 2011 zullen 195.000 leerlingen op zoek gaan naar een stageplek.



Staatssecretaris van Bijsterveldt (zie foto) komt binnenkort met een plan van aanpak voor de maatschappelijke stage. Ze vindt het logisch om in de stages te investeren. "Deze investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Immers, de maatschappelijke stagiair van nu is de vrijwilliger van de toekomst."