Toon alles (1)

Regenboog Groep-vrijwilliger Nasir Higazi Amsterdammer van het jaar

18 January 2016, 00:00
Nasir Higazi
Nasir Higazi
Vrijwilliger Nasir Higazi is afgelopen zondag in de Stadsschouwburg verkozen tot Amsterdammer van het Jaar. Met 1340 stemmen had hij een ruime meerderheid. Higazi kreeg de prijs voor zijn tomeloze inzet bij De Regenboog Groep.
 
Nasir is  twaalf uur per dag, zeven dagen per week te vinden in inloophuis Blaka Watra. In het centrum, op een steenworp afstand van het Centraal Station, komen dagelijks vluchtelingen aan die op doorreis zijn naar Ter Apel. Hij vangt ze op, geeft ze te eten, maakt een bed voor ze op en voorziet ze zo nodig van een warme jas. Hij spreekt negen talen, dus fungeert hij ook regelmatig als tolk. Daarnaast kookt Higazi voor de dakloze bezoekers van Blaka Watra, repareert alles wat stuk is en houdt hij de voorraden op peil.
 
Niet te stoppen
‘Higazi is niet te stoppen, hij doet het graag. Zelf vluchtte hij 28 jaar geleden uit Iran, zijn land was toen in oorlog met Irak. Hij werd zelf liefdevol opgevangen. Eindelijk kan hij nu iets terugdoen. En dat doet hij met alles wat hij in zich heeft’, meldt de Regenboog Groeop.
 
Cheque
Met de titel krijgt Higazi ook nog eens een cheque van 1500 euro. Mensen uit zijn omgeving raden hem aan eens iets voor zichzelf te doen maar daar wil hij niet aan. 'Ik ga er eten en kleding voor vluchtelingen van kopen, zelf heb ik al genoeg. Ik voel me al miljonair. Ik wil Amsterdam bedanken, ik wil Nederland bedanken!’
 
gerelateerde items