Recordopbrengst Greenpeace in 2007

27 mei 2008
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (27 mei) - Afgelopen jaar is goed geweest voor Greenpeace. De organisatie maakt in haar net gepubliceerde jaarverslag melding van een recordopbrengst van 22,7 miljoen, een stijging van een miljoen euro. Het aantal donateurs bleef in 2007 gelijk.


Aangezien het aantal donateurs met 568.000 ongeveer gelijk is gebleven, hebben zij gemiddeld het afgelopen jaar dus meer gegeven.

 


Greenpeace accepteert om haar onafhankelijkheid te waarborgen geen subsidies van overheden en giften van het bedrijfsleven. Vrijwel het gehele budget wordt opgebracht door donateurs.

 


Wat betreft de kosten van de eigen fondsenwerving: deze beliepen in 2007 18,7% van de omzet. Dat is 3,2% minder dan het jaar daarvoor en onder de norm van 25%, die door het CBF is aangelegd. Greenpeace had in 2007 96 betaalde medewerkers in dienst. Nog eens 500 mensen zetten zich onbezoldigd voor de organisatie in.

 


Belangrijke onderwerpen waar Greenpeace zich in 2007 op heeft gericht zijn onder andere: de handel in illegaal hout, illegale kabeljauwvangst, en het klimaatprobleem. Bovendien organiseerde de organisatie een campagne voor de aanschaf van spaarlampen. Tijdens deze actie zijn 1 miljoen extra spaarlampen ingedraaid.

 


Zie ook: www.greenpeace.nl