Toon alles (2)
Edwin Venema

Recordmaand voor platform voordekunst.nl

1 juni 2017, 17:00
Roy Cremers: iedereen een mecenas!
Roy Cremers: iedereen een mecenas!
Cultuurcrowdfunding-platform voordekunst.nl heeft mei 2017 afgesloten als succesvolste maand ooit: er werd dan een half miljoen euro gedoneerd aan culturele en creatieve projecten. Het vorige record dateerde van april 2016, met €493.000.

Via voordekunst.nl hebben sinds 2011 bijna 145.000 donateurs bijgedragen aan zo'n 2.500 campagnes. Hiermee is inmiddels ruim 14 miljoen euro gedoneerd aan cultuur. Met een slagingspercentage van 80% is voordekunst mondiaal een van de succesvolste crowdfunding platforms.

Iedereen een mecenas 
Voordekunst zet zich in om een zo groot mogelijk publiek te verbinden met makers en kunstinstellingen om zo het draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Het doneren is laagdrempelig en kan al vanaf €10. Makers en instellingen worden door de medewerkers van voordekunst intensief begeleid in het opzetten en uitvoeren van hun campagnes. Op dit moment lopen er 110 campagnes in 10 verschillende disciplines.
Voordekunst-directeur en DDB-Expert Roy Cremers: ‘Via voordekunst.nl kan iedereen mecenas zijn. Iemand bepaalt zelf hoeveel en aan wie hij geeft. En het geld komt direct bij de maker. Dit past bij de wensen en behoeften van een modern publiek.’

►Bron: Voordekunst.nl
 
gerelateerde items