Recordaantal inzendingen Transparant Prijs 2009

16 september 2009, 08:59
AMSTELVEEN  (16 september) - De genomineerden voor de Transparant Prijs, die op 6 oktober zullen worden uitgereikt,  zijn bekendgemaakt. De zesde editie van de Transparant Prijs noteerde een recordaantal inzendingen van 201. Alleen in de categorie vermogensfondsen viel de oogst dit jaar tegen, waardoor er slechts twee nominaties zijn. Onder de genomineerde fondsen zijn ook weer prijswinnaars uit vorige jaren, zoals War Child en Stichting Sluyterman van Loo.


De Transparant Prijs 2009 wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society. Doel van De Transparant Prijs is door middel van ‘best-practice-sharing' de kwaliteit van de verslaggeving door charitatieve instellingen te stimuleren. De Transparant Prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een symbolische trofee. Vorig jaar was De Zonnebloem overall winnaar.

 


Voorafgaande aan de uitreiking van de Transparant Prijs presenteert PwC de resultaten van een onderzoek onder goede doelen naar de impact van de financiële crisis op hun bedrijfsvoering en hun transparantie voor donateurs en andere stakeholders.

 


Juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan (foto) zal in aanwezigheid van vertegenwoordigers van kleine en grote charitatieve instellingen de categoriewinnaars en de overall winnaar van De Transparant Prijs 2009 bekendmaken uit de volgende genomineerden:

 


Categorie I - Kleine instellingen (< 0,5 miljoen euro inkomsten):

Metakids, Projecten Zuid Afrika en Weeshuis Sri Lanka

 


Categorie II - Middelgrote instellingen (0,5 miljoen - 2,5 miljoen euro inkomsten):

Stichting A.S.A.P. (Association for Small African Projects), Christelijke Mediaprojecten /3xM en Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

 


Categorie III - Grote instellingen (> 2,5 miljoen euro inkomsten per jaar):

Artsen zonder Grenzen, Red een Kind en War Child


Categorie IV - Vermogensfondsen:

Sluyterman van Loo en de Turing Foundation
gerelateerde items