Rechter geeft directeur Manger Cats duwtje

10 september 2004
Nieuws | | Goede doelen

 

Eigenlijk wilde Manger Cats, de ontslagen medisch directeur van de Hartstichting, terugkeren in zijn oude functie. Dat pad bleek echter bezaaid met voetangels en klemmen. Op aandringen van de kantonrechter gaat Cats alsnog met zijn ex-werkgever onderhandelen over een passende afscheidsregeling.

 

De zitting in Den Haag was bedoeld om de uitslag van het door kantonrechter Rentema bevolen overleg over de terugkeer van Manger Cats te vernemen. Maar het was al bekend dat de ontslagen medisch directeur helemaal niet van plan was om zijn functie op te geven. Cats voelde niets voor het aanbod van de Hartstichting om tot aan zijn pensioen het bestaande salarispakket te behouden (hierover was de hele commotie begonnen) en een andere medische (onderzoeks)functie te gaan bekleden.
Nadat advocaat Hage van de Hartstichting aan de kantonrechter nogmaals had duidelijk gemaakt dat een terugkeer van Manger Cats een grote ramp zou betekenen voor de organisatie, schorste Rentema de zaak met de aanbeveling aan Manger Cats om een  financie