Recessie tast geefprioriteiten vermogensfondsen amper aan

13 november 2008
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (13 november) - Zullen vermogensfondsen andere doelen gaan steunen nu de kredietcrisis mogelijk leidt tot een economische recessie? Raken milieu en kunst en cultuur uit de gratie? Het Amerikaanse Foundation Center deed er onderzoek naar en concludeerde dat dit niet het geval is.


In het kader van het onderzoek werden meer dan duizend bijdragen in de periode van 1999 tot 2005 nader bekeken. Het ging daarbij om donaties van vermogensfondsen aan onderwijs, gezondheid, kunsten en cultuur, internationale ontwikkeling en welzijn.

 


De onderzoekers ontdekten dat de recessie van 2001-2003 geen significante inhoudelijke impact had op de door vermogensfondsen gesteunde doelen. Zelfs in economisch slechte tijden worden geen plotselinge beleidswijzigingen doorgevoerd.

 


Directeur Steven Lawrence: "Er s geen garantie dat de patronen tijdens de crisis eerder deze eeuw zullen voorspellen hoe de situatie zich nu zal ontwikkelen. Maar het is geruststellend voor non-profits om te weten dat dramatische veranderingen in de geefprioriteiten van vermogensfondsen onwaarschijnlijk zijn."