Toon alles (1)

Ready2Help: al meer dan 20.000 aanmeldingen

29 september 2015, 04:00
'‘Opvallend is dat zeer veel mensen aangeven dat ze kunnen komen, zelfs op korte termijn.'
'‘Opvallend is dat zeer veel mensen aangeven dat ze kunnen komen, zelfs op korte termijn.'
De oproep van Het Rode Kruis om zich aan te melden bij het burgerhulpnetwerk Ready2Help is zeer succesvol geweest. Het netwerk liep eind vorige week op tot 20.000 vrijwilligers. Al die extra handen worden ingezet voor de vluchtelingenopvang.

‘Als er ergens hulp nodig is, krijgen Ready2Helpers in de betreffende regio een oproep. Het gaat om korte, concrete hulpacties. Op dit moment concentreert de hulp zich op de vluchtelingencrisis, maar in de toekomst kan het vrijwilligersnetwerk ook worden ingezet voor andere noodsituaties’,  aldus Het Rode Kruis.  

‘Opvallend is dat zeer veel mensen aangeven dat ze kunnen komen, zelfs op korte termijn. Hulde aan de hulpbereidheid!’, aldus Ingrid van Alsemgeest, programmamanager Burgerhulp. ‘Gisteren bijvoorbeeld hadden we 24 mensen nodig in Amsterdam. Binnen een uur gaven al 26 mensen aan beschikbaar te zijn. Super! Zo kunnen we snel in actie komen.’

Het Rode Kruis benadrukt dat er de komende maanden nog een groot beroep zal worden gedaan op het Ready2Help-netwerk. De toestroom van vluchtelingen naar Nederland gaat immers onverminderd door, en er komen steeds meer opvangcentra bij. In en bij deze opvangcentra is hulp nodig, bijvoorbeeld om vluchtelingen een bed te kunnen bieden en hen de kleding te geven die door Nederlanders vrijwillig wordt aangeboden. Om de hulp ook in de toekomst te blijven garanderen, blijven nieuwe aanmeldingen dus hard nodig. Deelnemers kunnen zich opgeven via hun social media account naar keuze.
gerelateerde items