Raffld houdt er alweer mee op

18 februari 2019, 14:00
Raffld, de eerste 'Experience Lottery' ter wereld, stopt ermee.
Raffld, de eerste 'Experience Lottery' ter wereld, stopt ermee.
Loterij Raffld stopt er mee. De laatste trekking vindt plaats op 1 maart en daarna gaat de stekker eruit. Dat schrijft het FD. Het nieuws volgt op het vertrek van Peter-Paul de Goeij, die op 1 februari aankondigde te stoppen als directeur van Lottovate, het bedrijf achter Raffld.

Raffld werd geïntroduceerd als eerste 'Experience Lottery' ter wereld. Door geen geldprijzen, maar 'ervaringen' uit te keren, hoopte moederbedrijf Lottovate millennials aan te spreken. Zo kon de koper van een lot een 'avontuurlijke trip' naar een exotische bestemming winnen voor zichzelf en drie vrienden. Of het concept niet aansloeg, of dat er andere problemen waren, is niet duidelijk. Er waren eerder wel berichten dat Raffld moeite had om goede doelen te vinden. Uiteindelijk slaagde Raffld erin een viertal partijen aan zich te binden, waaronder CliniClowns en KNGF Geleidehonden

Volgens een woordvoerder van het Britse loterijconcern Zeal Network, de moeder van Lottovate, is geen definitief einde. Lottovate levert de eerder zwaar bevochten Nederlandse vergunning dan ook niet in. 'Raffld is een start up. We hebben de afgelopen maanden veel data over onze klanten verzameld en die gaan we nu analyseren om straks met een verbeterd aanbod te komen', zegt hij in het FD.

(Bron: Het Financieele Dagblad)

 
gerelateerde items