Rabobank Rotterdam wint WorkMate Award 2009

19 oktober 2009
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (19 oktober) – Rabobank Rotterdam heeft dit jaar bijna de helft van alle medewerkers als ‘workmate’ aan de slag weten te krijgen om een handje te helpen bij een maatschappelijke organisatie in de stad Rotterdam. De bank ontving daarom de WorkMate Award 2009.


Directievoorzitter Coert Beerman ontving de prijs uit handen van voorzitter Frans Weisglas van Stichting WorkMate. Het principe achter het initiatief van de Rabobank Rotterdam is eenvoudig. Iedere maand organiseert een afdeling van Rabobank zelf een WorkMate Maand, waarin alle collega’s in duo’s voor een Rotterdamse organisatie naar keuze aan de slag gaan. De maand wordt afgesloten met een borrel, waar alle ervaringen worden uitgewisseld. Vervolgens wordt op die bijeenkomst de fakkel overgegeven aan de volgende afdeling. Weisglas: ‘De eenvoud waarmee WorkMate een plek heeft gekregen in de organisatie en waarmee iedereen ‘gewoon’ gáát, is een voorbeeld voor ons allemaal.’


Inzet voor het goede doel

WorkMate is een organisatie die duizenden medewerkers van aangesloten bedrijven via internet de mogelijkheid biedt zich op incidentele basis in te zetten voor het goede doel in hun stad. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zegden werkgevers toe gemiddeld twintig procent van hun medewerkers als workmate in te willen zetten.

Zie www.workmate.nu voor meer achtergrond en beelden.