Rabobank het duidelijkst

24 januari 2008
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (24 januari) - De Rabobank is goed uit de bus gekomen bij de Transparantiebenchmark 2007. Uit het in opdracht van het ministerie van Economische Zaken uitgevoerde onderzoek blijkt dat de bank de meeste transparantie betracht over de maatschappelijke impact van haar activiteiten.


Staatssecretaris Frank Heemskerk maakt de resultaten van het door PricewaterhouseCoopers uitgevoerde onderzoek onlangs bekend. PwC legde 150 jaarverslagen onder het vergrootglas en concludeerde dat de Rabobank het best rapporteert over de gevolgen van haar bedrijfsvoering voor mens en milieu.

 


Opvallend is daarnaast dat een groot aantal bedrijven beter scoren dan tijdens eerdere metingen. Het niveau van de maatschappelijke verslaggeving is blijkbaar stijgende. Deze vlieger gaat overigens niet over de volle breedte van het bedrijfsleven op, want verzekeraars en de ICT-sector zijn in 2007 slechter gaan presteren.

 


Heemskerk stelt dat van de Transparantiebenchmark een stimulerende werking uitgaat. 'Door de prestaties van bedrijven te vergelijken worden bedrijven geprikkeld meer aandacht te besteden aan MVO.'

 


De Transparantiebenchmark 2007 downloaden? Klik hier