Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics

14 februari 2018, 13:00
Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics
Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics
Het partnership van de Special Olympics met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. 
 
In het bijzijn van 25 sportverenigingen, die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, werd de samenwerking deze week nog eens in het zonnetje gezet door Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Roelie van Stempvoort van Rabobank Foundation. ‘Rabobank Foundation steunt Special Olympics al bijna 20 jaar. Dat we zo’n lange relatie hebben, onderstreept wat mij betreft al hoe belangrijk dit evenement is. Special Olympics geeft mensen met een beperking het podium wat ze verdienen en ze worden gestimuleerd om te sporten. Sporten is namelijk belangrijk. Voor iedereen. Want via de sport leer je zoveel: samenwerken, omgaan met succes én tegenslagen, het stellen van doelen. Ook ontstaan er vriendschappen en groeit het zelfvertrouwen. Dat is iets wat je iedereen gunt’ aldus Roelie van Stempvoort, Rabobank Foundation.
 
Verenigingsniveau
Special Olympics Nederland werkt op het gebied van sponsors en fondsenwerving samen met Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze contractverlenging. ‘Rabobank toont zich oprecht betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Juist in het lokale aspect op verenigingsniveau is waar we elkaar blijven vinden. Dat de bank nu de samenwerking verlengd, is iets waar we bijzonder trots op zijn’, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.
 
Over de Special Olympics
Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. TeamNL bestaat in totaal uit 101 personen; 66 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. De sporters, Unified Partners en coaches zullen actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, open water zwemmen, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.
 
(Bron: SponsorReport)
 
gerelateerde items