Toon alles (2)
Edwin Venema

Quiet Community rond ‘stille armoede’ breidt stevig uit

16 oktober 2017, 11:00
Deze week probeert Quiet zoveel mogelijk nieuwe sponsors aan zich te binden.
Deze week probeert Quiet zoveel mogelijk nieuwe sponsors aan zich te binden.
Op dinsdag 17 oktober, Wereldarmoededag, gaat de Quiet Community na Tilburg ook van start in Den Bosch, Maastricht en Groningen. Quiet is ‘de marktplaats zonder geld’, die in 2016 in Tilburg startte en in korte tijd is uitgegroeid tot een nieuwe manier om armoede te verzachten. Deze week houdt Quiet een landelijke actieweek om zoveel sponsors te promoten.
 
Volgens Quiet leeft 1 op de 8 Nederlanders in zogenoemde stille armoede: een probleem dat de community onder de aandacht wil brengen en wil helpen ‘verzachten’. In 2013 en 2016 verwierf Quiet aandacht met de ‘armoede-glossy’ Quiet 500, als ludieke tegenhanger van de Quote 500. Door dit initiatief verbonden tweeQuote-miljonairs zich aan Quiet, mobiliseerden hun netwerk en kwamen met constructieve ideeën. Vorig jaar startte de eerste Quiet Community in Tilburg. Sinds de lancering leverde Quiet, dat de European Society Innovation Award voor het beste sociale initiatief binnensleepte, samen met 325 sponsors een positieve bijdrage aan de levens van ruim 850 gezinnen in armoede.
 
Elke Community werft lokale sponsors om haar ‘members’ om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.
 
Deze week probeert Quiet zoveel mogelijk nieuwe sponsors aan zich te binden. Sponsoring is bij Quiet vooral gericht op ‘waarde’, bijvoorbeeld door het ter beschikking stellen van kaartjes voor een voorstelling of een restauranteigenaar die wekelijks een extra tafeltje dekt voor Quiet.
 

 
♦Meer informatie: Ralf Embrechts (0620546364).
 
►Ga naar de website van Quiet: klik hier.
 
gerelateerde items