PwC en Civil Society samen in Transparant Prijs

4 juli 2007
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (4 juli) - Met het uiteenvallen van de Donateursvereniging raakte PricewaterhouseCoopers haar partner in de Transparant Prijs kwijt. Een nieuwe partner is gevonden in de Stichting Civil Society, de organisatie achter het gelijknamige jaarlijkse congres.


De Transparant Prijs is een initiatief van de Donateursvereniging en PricewaterhouseCoopers en wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. Doel van de prijs is delen van best practices op het gebied van verslaggeving en het stimuleren van charitatieve instellingen om nog beter verslag te doen. Stichting Civil Society is, nu de Donateursvereniging is weggevallen, per direct de nieuwe partner bij de organisatie en uitwerking van de Transparant Prijs.

 


De samenwerking tussen PwC en Civil Society gaat echter verder. Jaarlijks zullen beide organisaties samen een aantal projecten uitvoeren op het gebied van transparantie, fiscaliteit, governance, bedrijfsvoering, fondsenwerving en verslaggeving. Deze projecten zullen in samenspraak met charitatieve instellingen worden gekozen.

 


Gosse Bosma, voorzitter van de Stichting Civil Society, is blij met het pact met PwC. "Door deze samenwerking krijgt Civil Society meer slagkracht om naast ons jaarlijks congres betekenis in de sector te krijgen."