PVV: dubbelfunctie? dan doneren aan goed doel...

2 maart 2011
Nieuws | | Politiek en overheid

AMSTELVEEN (3 maart) - Politici met een dubbelfunctie moeten een deel van hun inkomsten aan een goed doel geven. Dat zegt de Limburgse PVV-lijsttrekker Laurance Stassen, zelf lid van het Europees Parlement en kandidaat-lid Provinciale Staten.

Het geld dat ze straks verdient in de provincie Limburg (ruim duizend euro per maand) zegt Stassen weg te geven aan twee goede doelen. "Omdat ik een hekel heb aan zakkenvullers in de politiek. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat-ie met zijn centen doet. Maar ik hóóp dat mijn collega's dit gaan overnemen", aldus Stassen tegenover de Volkskrant.

Stassen doet haar oproep voor alle politici ("ik moet de eerste socialist nog zien, die het doet") maar in de praktijk zijn het volgens de Volkskrant vooral partijgenoten die dubbele politieke functies hebben. PVV'ers zijn de meestverdienende volksvertegenwoordigers, omdat ze functies 'stapelen', constateert de de krant. Op de lijsten voor de proviciale verkiezingen staan negen Tweede-Kamerleden, en twee Europarlementariers.

De partij heeft geen regels voor het afdragen van inkomsten. Dat is aan elke PVV'er om zelf te bepalen. Richard de Mos, Tweede-Kamerlid plus gemeenteraadslid in Den Haag, zei dat hij het geld zelf wil houden. "Wie mij kent zal bevestigen dat ik daar keihard voor werk."

Stassen heeft het onderwerp niet aan de orde gesteld binnen de partij. "Dat moeten ze zelf beslissen . Ik doe het wel, en van anderen moet ik het nog zien. Luister, ik ben niet de politiek ingegaan om mijn zakken te vullen, maar omdat ik echt iets voor Limburg wil betekenen."