Toon alles (1)

Programma en aanmelden

1 januari 2019, 00:00

De tweede Dag van het Mecenaat vindt plaats op donderdag 21 maart 2019 in het Compagnietheater te Amsterdam. Het thema van dit jaar is Jongeren. Hoe bereik je ze? Hoe hou je ze vast? Maar vooral: hoe blijven ze ook als volwassenen betrokken? We praten er ook over met jongeren zelf, die vertellen waarom ze een concert of museum bezoeken, of bloed doneren.

 
PROGRAMMA*

13:30 uur: Ontvangst en registratie**  

14:00 uur: Dagvoorzitter dr. Renée Steenbergen leidt het thema in: Wat weten we uit onderzoek over bezoek- en donatiegedrag van jongeren tot 25 jaar en de groep van 25 tot 35?


Thema 1: Nieuwe publieksgroepen: etnische jongeren & first time visitors

14:10 uur: Cultureel Jongeren Paspoort (CJP)


Het Cultureel Jongeren Paspoort werkt in co-creatie samen met jonge bezoekers bij het organiseren van events in kunstorganisaties. Accountmanager Marije Kuijs legt uit hoe CJP hen betrekt bij het scheppen van een sfeer en benadering die first time visitors wèl aanspreekt.
14:30 uur: Van Gogh Museum


Directeur Publiekszaken Milou Halbesma van het Van Gogh Museum vertelt hoe dit internationaal bekende museum nieuwe publieksgroepen bereikt- met 2,2 miljoen bezoekers vorig jaar als resultaat. Focus van de presentatie ligt op het innovatieve project Van Gogh verbindt, waarmee etnische jongeren uitgenodigd worden het museum te bezoeken.

Programmamanager Martin van Engel zal toelichten hoe dit in 2017 gestarte traject verloopt en deelt de inzichten die de impactmeting door de Erasmus Universiteit oplevert.


Discussie met de zaal


Hoe maak je een integraal beleid voor al je publieksgroepen? 
Leer van elkaars ervaring, ook van wat (nog) niet lukte.


Thema 2: Jonge gevers: hoe vind je ze, hoe bind je ze? 
 

14:50 uur: voordekunst


Bij crowdfundingplatform voordekunst hebben meer dan 200.000 donateurs ruim € 21 miljoen gedoneerd. Hiermee zijn 3.500 campagnes succesvol gefinancierd. Oprichter en directeur Roy Cremers licht de meest opvallende trends en ontwikkelingen nader toe en deelt zijn visie over het belang van crowdfunding als onderdeel van filantropie.


15:10 uur: Sanquin

De vierde spreker op de Dag van het Mecenaat is bekend: SanquinChantal van den Berg, Hoofd Corporate Communications, vertelt hoe zij in één maand driehonderd nieuwe bloeddonors wierf met een radicaal nieuwe strategie: door een computergame in te zetten bij de werving. Via de game-community bereikte de bloedbank jonge mannen tussen 18 en 35 jaar. 

Ruben Houkes van sportmarketingbureau 2Basics licht de game toe en een jonge bloeddonor vertelt aan de zaal waarom hij donor werd. Daarnaast deelt Chantal nieuwe informatie met jullie over de manier waarop ze deze nieuwe groep donoren probeert vast te houden met een loyalty-programma. 15:30 uur: Pauze & Netwerken
 
15:50 uur: Renée Steenbergen introduceert het derde thema van de dag: 

Thema 3: Kortingen voor jongeren: wel of niet, en wat levert het op?

16:00 uur: TivoliVredenburg

Manager marketing en communicatie Lieke Timmermans legt uit hoe muziekplatform TivoliVredenburg jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers trekt. Alle generaties worden bereikt, van studenten en Marokkaans-Nederlandse jongeren tot 70+ senioren. Lieke deelt op 21 maart haar ervaringen met jou over de manier waarop voor elke doelgroep een aparte benadering en huisstijl is ontwikkeld.

Michiel Huisinga, development manager van TivoliVredenburg, gaat in gesprek met een jongere major donor over de motivatie om het muziekcentrum te steunen.

16.15 uur: Jongerenvereniging Entrée van KCO/Concertgebouw

Van deze vereniging zijn vooral studenten tussen de 18 en 25 jaar lid. Zij kunnen Het Concertgebouw in Amsterdam met flinke korting bezoeken. Charlotte Wichers Hoeth, de marketeer van Entrée, vertelt hoe zij jonge muziekliefhebbers benadert en (ver)bindt.Coördinator Micha Windgassen en lid van de Jongerenraad Felix Welsink van de Jongerenraad van Entrée vertellen waarom zij zich inzetten voor deze kring van muziekliefhebbers. 


 


16:45 uur: In gesprek met de zaal: discussie


Beroep: Fondsenwerver

De uitkomsten van de enquête over jouw beroep door magazine The Fundraiser.
Stem mee over aanvullende vragen en deel je mening met collega’s.
 


 
Locatie
De Dag van het Mecenaat vindt plaats in het prachtige Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Deze locatie wordt voor de Dag van het Mecenaat beschikbaar gesteld door Amerborgh. Klik hier voor een routebeschrijving.

*Dit programma is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Houd deze pagina dus in de gaten of abonneer je op The Fundraiser Daily voor updates.
**Kom niet te laat, de registratie neemt enige tijd in beslag.


Abonnees van The Fundraiser krijgen tijdens de Dag van het Mecenaat het boek De Nieuwe Mecenas cadeau. 
 

PARTNERS VAN DE DAG VAN HET MECENAAT
 
 

{form id="89"]
gerelateerde items