Prof. Paul Smeets opent YouTube-kanaal over The Impact of Giving

11 februari 2021, 06:00
Prof. Paul Smeets: omarmt nieuwe media om de impact van filantropie onder de aandacht te brengen.
Prof. Paul Smeets: omarmt nieuwe media om de impact van filantropie onder de aandacht te brengen.
Er is een nieuw en bijzonder YouTube-kanaal geopend met filmpjes over de impact van filantropie. De eerste bijdrage daarop is nu te zien. Initiatiefnemer is Paul Smeets, de jongste hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en hij bekleedt sinds kort de leerstoel Filantropie en Sustainable Finance van het Elisabeth Strouven Fonds. Deze leerstoel richt zich onder meer op de ontwikkeling van een bredere leeromgeving voor filantropische innovaties en samenwerkingen. 
 
Het onderzoeksterrein van Paul Smeets is tot nu toe altijd filantropie geweest. Zo doet hij ook onderzoek naar de motieven van burgers om aan vermogenswervende fondsen te schenken. Hij probeert hierbij manieren te vinden om het welzijn van burgers in de regio te verbeteren door de impact per gedoneerde euro te verhogen.
 
In de eerste aflevering van de nieuwe video-serie bezoekt het team van Smeets een muziekeducatieproject dat het Elisabeth Strouven Fonds financiert. Zijn onderzoeksteam gaat evalueren wat het effect is van het muziekeducatie-programma op de ontwikkeling van de kinderen.
Ga naar het Youtube-kanaal en abonneer u op toekomstige filmpjes: klik hier.
 
Vanaf nu zal Paul Smeets ook als Expert regelmatig bijdragen uit zijn onderzoeksveld delen met de lezers van De Dikke Blauwe. 
 
 
gerelateerde items