Toon alles (1)

Prinses Beatrix opent nieuw kantoor UNICEF

12 februari 2016, 00:00
Prinses Beatrix, beschermvrouwe van UNICEF, onthult een plaquette met een gedicht van Paul van Vliet
Prinses Beatrix, beschermvrouwe van UNICEF, onthult een plaquette met een gedicht van Paul van Vliet
In aanwezigheid van UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet, de burgemeester van Den Haag, Raad van Toezicht voorzitter John Jorritsma en UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi, opende prinses Beatrix deze middag het nieuwe kantoor van UNICEF officieel. Zij onthulde daartoe een plaquette op de muur met een gedicht van Paul van Vliet. Prinses Beatrix is sinds vele jaren beschermvrouwe van de kinderrechtenorganisatie.
 
UNICEF Nederland verhuisde van Voorburg naar een modern ingericht pand aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, dichtbij ministeries en collega-organisaties. Het kantoor is zeer compact; de organisatie betaalt veel minder huur dan op de oude locatie.
 
Den Haag blijft UNICEF steunen
De Haagse burgemeester Van Aartsen maakte bekend dat Den Haag UNICEF zal blijven steunen. ‘De aankomende vijf jaar gaan wij samen met iedereen van UNICEF door met het helpen van kinderen in nood. Den Haag is trots dat UNICEF Nederland weer terug is en ook ik ben daar heel erg blij mee. Waar anders kan deze organisatie beter gehuisvest zijn dan hier.’
 
Zinvolle invulling
Ambassadeur Paul van Vliet haalde herinneringen op aan de reizen die hij voor UNICEF maakte en de kinderen die hij ontmoette, zoals het straatjongetje Daniel, dat hem vertelde graag dokter te willen worden. ‘Dat zie je niet vaak in Nederland dat kinderen zo serieus met hun toekomst bezig zijn. Ik had zelf ook lange tijd geen idee. Heel bijzonder zoals juist deze kinderen bezig zijn met een zinvolle invulling van hun leven, terwijl dat juist zo ongewis is.’
 
Locatie en uitstraling
UNICEF-ambassadeur Claudia de Breij presenteerde met flair de bijeenkomst. Een van de sprekers was Raad van Toezicht voorzitter John Jorritsma, die even het woord nam om UNICEF te complimenteren met de locatie en uitstraling van het nieuwe pand, in combinatie met de relatief lage kosten.
gerelateerde items