Toon alles (1)

Prins Constantijn benoemd tot voorzitter raad van advies SIDN Fonds

5 november 2014, 04:00
Prins Constantijn benoemd tot voorzitter raad van advies SIDN Fonds
Prins Constantijn benoemd tot voorzitter raad van advies SIDN Fonds
ZKH Prins Constantijn van Oranje (foto) is vorige week benoemd tot voorzitter van de raad van advies van het SIDN Fonds. Dit fonds is begin mei formeel opgericht door SIDN, het bedrijf achter .nl.

Het fonds start begin 2015 met de financiële ondersteuning van projecten die zich richten op het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland. Het startvermogen van het fonds is circa vijf miljoen euro. SIDN is van plan om het fonds ook daarna structureel te blijven ondersteunen.

De raad van advies wordt samengesteld uit experts en vertegenwoordigers van de internetgemeenschap en ondersteunt het fonds met name bij de beoordeling van projectvoorstellen. Valerie Frissen, directeur SIDN Fonds: ‘De directie en het bestuur van het fonds zijn erg blij met de beschikbaarheid van Prins Constantijn voor deze uitdagende functie. Hij heeft immers een belangrijke rol gespeeld in de Europese discussie over de toekomst en de veiligheid van het internet. Met zijn expertise kunnen we sneller in praktijk brengen waarvoor we opgericht zijn: het financieren van projecten die verschil gaan maken in Nederland.

Prins Constantijn werkt sinds 10 februari 2010 in het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes, Commissaris voor Digitale Agenda, waarvan hij sinds april 2013 Kabinetschef is. Daarvoor leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation, het Information Economics Policy team van RAND Europe en was hij management consultant bij Booz Allen Hamilton.
gerelateerde items