Toon alles (1)

Weerter Prins Carnaval zamelt bijna 10.000 euro in voor CliniClowns

14 februari 2018, 00:00
Prins Phil I van carnavalsvereniging De Rogstaekers.
Prins Phil I van carnavalsvereniging De Rogstaekers.
De verkoop van de CD-single ’t Vastelaovendjlidje’ van de Weerter Stadsprins Phil I heeft 9.555 euro opgebracht. De gehele opbrengst komt ten goede aan de stichting CliniClowns. De prins maakte het totaalbedrag bekend tijdens zijn abdicatie na carnaval, op 13 februari. 

Prins Phil I (Phil Aspers) zong het zelfgeschreven liedje op de avond van zijn prinsuitroeping. Vanwege de enthousiaste reacties op het liedje met een emotionele ondertoon, besloot hij een CD uit te brengen en de opbrengst aan een goed doel te geven. Hij koos voor CliniClowns, want clowns zorgen voor afleiding, plezier en ontspanning voor zieke en gehandicapte kinderen die geen carnaval kunnen vieren. 

De CD’s waren tijdens carnaval op verschillende locaties te koop. Kopers mochten zelf bepalen wat ze voor de CD wilden geven. Weertenaren hebben de actie van Prins Phil I massaal gesteund. Dat de opbrengst wordt besteed om vrolijkheid te brengen in het leven van zieke en gehandicapte kinderen, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de hoge opbrengst van de CD-verkoop.
 
gerelateerde items