Toon alles (2)
Kirsten Karmiggelt

Prins Bernhard Cultuurfonds start Mokums Mecenaat

7 april 2017, 09:00
Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij het Mokums Mecenaat.
Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij het Mokums Mecenaat.
Van oudsher wonen er veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad, met name aan de grachten. Zij verenigen zich in een geefkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Mokums Mecenaat. Doel is om samen kunst en cultuur in de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen. Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij de geefkring.
 
Het Cultuurfonds heeft een unieke projectenportefeuille, waardoor het mogelijk zal zijn om steeds weer projecten op verschillende terreinen te selecteren voor Mokums Mecenaat, bijvoorbeeld
- monumentenzorg (gevelstenen, interieurs, exterieurs);
- podiumkunsten (festivals en concerten);
- natuur in de binnenstad (Tulpendagen, groene oases); 
- geschiedenis (verhaal van Amsterdam, publicaties).
 
Bijeenkomsten
Meedoen kan voor 250 euro per jaar. Gebruikt u hiervoor een periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar, dan is de gift volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Meedoen betekent ook aansluiting bij het netwerk van het Cultuurfonds en Insider Media, de mede-initiatiefnemer van Mokums Mecenaat. Minimaal twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor bijeenkomsten of activiteiten, waarin Amsterdam steeds het decor is. Bijvoorbeeld in een van de grachtenmusea of grachtenpanden. Er zal dan ook voldoende ruimte en tijd zijn om te netwerken.  
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een email te sturen aan Mathilde Stuyling de Lange of te bellen met 020 520 6175.
 
Download hier een periodieke schenkingsovereenkomst.
 
gerelateerde items