Prijzen Postcode Lottery Green Challenge uitgereikt

24 september 2012, 13:28
Prijzen Postcode Lottery Green Challenge uitgereikt
Prijzen Postcode Lottery Green Challenge uitgereikt
Molly Morse uit de Verenigde Staten heeft de hoofdprijs in de Postcode Lottery Green Challenge 2012 gewonnen. Gisterenavond ontving zij in New York 500.000 euro om haar groene ondernemersplan te realiseren. De andere twee finalisten - Daan Weddepohl uit Amsterdam en Nick Gerritsen uit Nieuw-Zeeland - wonnen ieder een bedrag van 100.000 euro voor hun groene plan.

Het door Molly Morse opgerichte bedrijf Mango Materials gebruikt bacteriën om methaangas om te zetten in bioplastic dat biologisch afbreekbaar en betaalbaar is. “Met dit enorme geldbedrag kunnen wij ervoor zorgen dat consumenten straks de mogelijkheid hebben om producten van biologisch afbreekbaar plastic te kopen tegen een betaalbare prijs”, sprak de winnares. “Dat is veel beter voor het milieu. Ons bioplastic biedt een groen alternatief voor traditioneel plastic dat zich ophoopt in de natuur en op vuilstortplaatsen.”

100.000 euro voor Amsterdammer
Ook Amsterdammer Daan Weddepohl was één van de drie finalisten in New York. Hij wint een runner up-prijs van 100.000 euro voor de uitvoering van zijn veelbelovende website Peerby. Via deze site kunnen mensen uit dezelfde buurt producten van elkaar lenen of huren. De tweede runner up-prijs van 100.000 euro is voor Nick Gerritsen uit Nieuw Zeeland. Zijn organisatie CarbonScape gebruikt een industriële microgolftechnologie om biomassa van afvalstoffen te verwerken tot hoogwaardige alternatieven voor niet-hernieuwbare fossiele producten.

509 inzendingen
Dit jaar kwamen er 509 inzendingen binnen, waarvan de drie startende groene ondernemers door mochten naar de finale in New York, waar de winnaars bekend werden gemaakt tijdens een speciaal diner, georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met de jaarlijkse Clinton Global Initiative bijeenkomst.
gerelateerde items