Toon alles (1)
Edwin Venema

Prijs nieuw hoofdkantoor Goede Doelen Loterijen

23 mei 2017, 07:00
De eerste Bewuste Bouwers Zuidas Award is op 20 mei uitgereikt aan J.P. van Eesteren voor het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen aan de Amsterdamse Beethovenstraat. Deze prijs voor de meest bewuste bouwer van de Zuidas vond plaats tijdens de Dag van de Bouw. Het nieuwe kantoor moet volgend jaar mei klaar zijn.
 
Het pand aan de Beethovenstraat in Amsterdam wordt duurzaam verbouwd naar een een ontwerp van het Amsterdamse Benthem Crouwel Architects en is bestemd voor de Nationale Postcode Loterij en haar zusterbedrijven. Het pand krijgt een openbaar restaurant, een tv-studio waar programma's Koffietijd en RTL Live! worden opgenomen, die beide worden gesponsord door de loterijen van het bedrijf. Ook komt er een openbaar restaurant en een auditorium voor exposities en lezingen in het gebouw. De renovatie moet in 2018 klaar zijn. 
 
Voorheen was verzekeraar Winterthur in het pand gevestigd. Sinds het vertrek van de Zwitsers stond het leeg. Het werd in 2013 voor 22 miljoen euro gekocht door Goede Doelen Loterijen (GDL). Volgens de Goede Doelen Loterijen gaat de aankoop en de verbouwing niet ten koste van de hoeveelheid geld die jaarlijks wordt afgedragen aan de beneficianten, maar worden deze gefinancierd uit  de verkoop van de bestaande onderkomens van het bedrijf, waaronder een aantal kantoorvilla's bij het Vondelpark die door de jaren heen voor 20,5 miljoen euro zijn gekocht, aldus dagblad Het Parool.

►Bronnen: Goede Doelen Loterijen, Vastgoedmarkt, Parool
gerelateerde items