Preview onderzoek EUFORI gepresenteerd in Brussel

24 februari 2015, 14:44
Preview onderzoek EUFORI gepresenteerd in Brussel
Preview onderzoek EUFORI gepresenteerd in Brussel
De Europese Commissie heeft in afwachting van de publicatie van het EUFORI (European Foundations for Research and Innovation) rapport vast een preview gegeven van de resultaten van het onderzoek. Dit onderzoek, de EUFORI Study, bestaat uit 29 landenrapporten en een samenvattend vergelijkend synthesisrapport, die naar verwachting in maart worden gepubliceerd. Op de bijeenkomst ‘Building Capacity for the Future’ van de Carlsberg Foundation in Kopenhagen werd gesproken over de rol die fondsen op het terrein van onderzoek kunnen spelen in de 21e eeuw.

Het project heeft enige vertraging opgelopen, maar na een intensieve onderzoeksperiode van ruim twee jaar is het eind in zicht. In Kopenhagen lichtte Wolfgang Burtscher (foto), vice-Directeur-Generaal van het DG Onderzoek en Innovatie, toe hoe fondsen gericht op onderzoek en innovatie van toegevoegde waarde zijn voor Europese gemeenschappen.

De input voor de presentatie in Kopenhagen werd geleverd door de onderzoekers van het Centrum voor Filantropische Studies, die hiervoor in Brussel waren uitgenodigd bij Directeur-Generaal Robert Jan-Smits. Projectleider Barbara Gouwenberg was te spreken over de uitnodiging: ‘Het is vrij uniek dat onderzoekers direct hun resultaten bij de Directeur-Generaal mogen toelichten en bovendien mooi om te zien dat ze er actief mee bezig zijn in hun beleid.’

(Bron: Geven in Nederland)
gerelateerde items