Kabinet Rutte-III: Nationaal Preventieakkoord tegen overgewicht

Met de campagne ‘Halve maatregelen’ pleit het Diabetes Fonds voor actie vanuit de levensmiddelenbranche.
Met de campagne ‘Halve maatregelen’ pleit het Diabetes Fonds voor actie vanuit de levensmiddelenbranche.
13 oktober 2017
Nieuws | | Organisatienieuws

Het nieuwe kabinet pleit voor een nationaal preventieakkoord om overgewicht in Nederland tegen te gaan. In het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst wordt de verantwoordelijkheid van bedrijven hierbij expliciet benoemd. Het Diabetes Fonds is er blij mee. ‘Actie is nodig. Vijftig procent van de mensen in ons land heeft overgewicht, met een verhoogde kans op diabetes type 2 en alle consequenties van dien. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft inmiddels diabetes type 2 en dat aantal groeit met elfhonderd per week’, aldus Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.
 
Preventieakkoord eerste stap
Met de campagne ‘Halve maatregelen’ pleit het Diabetes Fonds voor actie vanuit de levensmiddelenbranche. Met als doel het suikergehalte in producten te verminderen en de gezonde keuze voor de consument makkelijker te maken. Dessing: ‘Een nationaal preventieakkoord is een mooie stap, maar het blijft van groot belang dat ondernemers zich daadwerkelijk inzetten om de hoeveelheid suiker in producten te verlagen.’ Het Diabetes Fonds roept mensen daarom op de petitie te tekenen voor minder suiker.
 
Terugdringen diabetes type 2 maatschappelijke taak
In het regeerakkoord worden naast bedrijven ook patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en –bonden en maatschappelijke organisaties opgeroepen om zich te verbinden aan het preventieakkoord. Het Diabetes Fonds kijkt ernaar uit om zich samen met de nieuwe regering in te zetten om de suikerconsumptie te verminderen, de gezonde keuze mogelijk maken en de groei van het aantal mensen met overgewicht en diabetes type 2 een halt toeroepen.
 
Teken de petitie voor minder suiker
Tijd voor actie vanuit de industrie: teken de petitie voor minder suiker.