Pressure cooker voor goede doelen: succesvol samenwerken met bedrijven

23 november 2019, 11:01
Pressure cooker voor goede doelen: succesvol samenwerken met bedrijven
Pressure cooker voor goede doelen: succesvol samenwerken met bedrijven
Waarom wil mijn goede doel samenwerken met bedrijven? Welke consequenties heeft dat? Hoe kan ik het organiseren? Zijn dit vragen waar u diepgang over wilt hebben? Dan is deze Pressure Cooker van Rotterdam School of Management o.l.v. dr. Lonneke Roza bedoeld voor u!Leden van De Dikke Blauwe krijgen een korting van twintig procent bij aanmelding. 
 
Rotterdam School of Management
Trainer: Dr. Lonneke Roza (Adjunct Assistant Professor) 
Datum: 3 februari 2020 (9.00-18.00) 
Locatie: Mandeville Building - Campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam 
►Aanmelden: stuur een email naar jbatenburg@rsm.nl
Kosten: € 295,- excl. btw. (incl. materialen, lunch, versnaperingen, afsluitende borrel en 
consult na afloop). Leden van De Dikke Blauwe krijgen een korting van 20%! 

Relatief onbekende partner

Bedrijven investeren in toenemende mate in de veerkracht van onze samenleving en stellen steeds meer bronnen beschikbaar om maatschappelijk mede het verschil te maken. Tegelijkertijd zijn zij een relatief onbekende partner voor veel goede doelen, denken en werken zij anders dan vermogensfondsen en overheden. Daarom vinden veel goede doelen het lastig deze partners te doorgronden en te betrekken. Een goede strategie om samen te werken met bedrijven staat of valt met het echt begrijpen van deze partners: waarom ze investeren, hoe ze dat doen, hoe het is georganiseerd, waar ze wel en niet op aanslaan en de trends die we zien bij bedrijven op het gebied van hun maatschappelijke betrokkenheid. Maar ook wat de case is voor je eigen organisatie: waarom wil mijn organisatie samenwerken met bedrijven? Welke consequenties heeft dat? Hoe kan ik het organiseren? Zijn dit vragen waar u diepgang over wilt hebben? Dan is deze Pressure Cooker bedoeld voor u! 

Voor wie bedoeld?

Deze Pressure Cooker is bedoeld voor goede doelen en maatschappelijke organisaties die graag met grote bedrijven willen samenwerken. Na het volgen van het programma heeft u: 
  • Begrip van de diversiteit en complexiteit van de maatschappelijke betrokkenheid door het bedrijfsleven en corporate foundations. 
  • Een goed begrip van de aspecten die bij het succesvol samenwerken met bedrijven komen kijken.
  • Een propositie om een goede match te maken met bedrijven, zodat de kennis meteen toegepast kan worden voor uw organisatie.

Huiswerk mee!

Na afloop van de Pressure Cooker krijgt u de materialen mee naar huis, inclusief een huiswerkopdracht. Deze opdracht zal u helpen om een propositie te formuleren om een bedrijf die bij uw organisatie past te gaan benaderen. Deze kan voor 1 maart worden ingeleverd, waarna u hierop voor 15 maart feedback krijgt, desgewenst via een call of schriftelijk. 

Vol is vol!

Om iedereen de ruimte te geven om eigen ervaringen en vragen in te brengen, is er een maximale groepsgrootte van 20 personen. Aanmelden is simpel: u kunt uw deelname bevestigen bij Janneke Batenburg-Suijker via jbatenburg@rsm.nl voor 15 januari 2020. U ontvangt daarna een factuur vanuit Rotterdam School of Management.

►Lees ook de laatste column van DDB-Expert Bedrijfsfilantropie Lonneke Roza: klik hier.
gerelateerde items