Toon alles (2)
André Vanhaelen

Pressure Cooker over partnerships met bedrijven

7 november 2018, 06:00
Pressure Cooker over partnerships met bedrijven
Pressure Cooker over partnerships met bedrijven

Dr. Lonneke Roza van de Rotterdam School of Management organiseert op 4 februari 2019 een snelkookpansessie over onwennige samenwerkingen tussen goede doelen en bedrijven. Deze Pressure Cooker is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer inzicht in situaties waarbij goede doelen en ondernemingen de handen ineenslaan. 


Bedrijven duiken steeds vaker op naast goede doelen. Hierdoor profiteren die goede doelen van meer middelen en mankracht. Tegelijkertijd krijgen ze een relatief onbekende partner. Een partij die anders denkt en doet dan bijvoorbeeld overheden en vermogensfondsen. En dat maakt het soms lastig om welwillende ondernemingen te doorgronden en te betrekken. Daarover gaat de Pressure Cooker ‘MBO voor goede doelen: het fundament om succesvol samen te werken met bedrijven’.

Meer inzicht
Een goede strategie om samen te werken met bedrijven staat of valt met meer inzicht in deze partners. De Pressure Cooker verschaft antwoorden op vragen als: waarom willen bedrijven investeren? Hoe is organisatie erachter? Waar slaan ze wel en niet op aan? En welke trends zien we bij bedrijven op het gebied van hun maatschappelijke betrokkenheid? Aan de hand van die voorverkenning wordt vervolgens toegewerkt naar de case voor jouw eigen organisatie. Want, waarom wil jouw organisatie samenwerken met bedrijven? Welke consequenties heeft dat? En hoe kunt u dat organiseren? 

Propositie
Na afloop van de Pressure Cooker krijgt u materialen mee naar huis, inclusief een huiswerkopdracht. Deze opdracht helpt u om een propositie te formuleren waarmee u een bedrijf kunt benaderen die bij uw organisatie past. Na het volgen van het programma heeft u:
  • Begrip van de diversiteit en complexiteit van de maatschappelijke betrokkenheid door het bedrijfsleven en corporate foundations
  • Een goed begrip van de aspecten die bij het succesvol samenwerken met bedrijven komen kijken
  • Een propositie om een goede match te maken met bedrijven, zodat de kennis meteen toegepast kan worden voor uw organisatie

Programmaoverzicht
9:00 – 9:30       Inloop
9:30 – 10:00    Welkom en ijsbreker
10:00 – 12:00  Workshop (deel 1) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen 
12:00 – 13:00   Lunch
13:00 – 14:30  Workshop (deel 2) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
14:30 – 15:00   Pauze
15:00 – 17:00  Praktijkbeschouwing + kijkje achter de schermen bij 2 corporate foundations en een best practice
17:00 – 17:15  Afsluiting & toelichting huiswerkopdracht
17:15 – 18:00  Borrel

Praktische informatie
MBO voor goede doelen: het fundament om succesvol samen te werken met bedrijven - Rotterdam School of Management (Dr. Lonneke Roza)
  • Datum: 4 februari 2019 (9.00-18.00)
  • Maximale groepsgrootte: 20 personen
  • Locatie: Mandeville Building (T3-42) - Campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam
  • Aanmelden: stuur voor 15 februari 2019 een email naar Janneke Batenburg-Suijker via jbatenburg@rsm.nl
  • Kosten: € 295,- excl. btw. (incl. materialen, lunch, versnaperingen, afsluitende borrel en consult)
gerelateerde items