PR Manager & Woordvoerder bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme

25 juli 2018, 04:59
PR Manager & Woordvoerder bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme
PR Manager & Woordvoerder bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme
Functie: PR Manager & Woordvoerder
Organisatie: Nederlandse Vereniging voor Autisme
Aantal uren: 16 uur
Locatie: De Bilt 
Vervaldatum: onbekend
 
Wie zoeken wij?
Wij zijn opzoek naar een ondernemende PR-manager en woordvoerder met (affiniteit met) autisme die fungeert als eerste aanspreekpunt van de NVA voor de media. Daarnaast adviseer je de NVA-directeur (en in voorkomende gevallen ook overige collega’s en ervaringsdeskundigen) op mediagebied. Je beantwoordt zelfstandig persvragen en bereidt inhoudelijk sterke woordvoeringslijnen voor, in nauw overleg met onze directeur, beleidsmedewerker en met ervaringsdeskundigen uit de doelgroep. Je zorgt dat je pr-dossiers altijd actueel zijn. 

Jij bent iemand die actief zoekt naar mogelijkheden om positieve media-aandacht te genereren (o.a. door middel van campagnes) en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan onze doelstelling om de belangen van mensen met autisme en hun naasten te behartigen. Je slaagt erin om het soms ‘zware’ onderwerp autisme regelmatig óók op een ludieke en positieve manier onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Je bent in staat om krachtig beeldmateriaal bij je boodschap te bedenken, zoals pakkende foto’s en infographics. Het geheel weet je effectief te gebruiken op de belangrijkste sociale media. 

Je vindt het leuk om, in samenspraak met de directeur, een actief pers- en mediabeleid te ontwikkelen en voelt je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van ons strategisch mediabeleidsplan.

Wat vragen wij van jou?
Beschik jij over een HBO werk- en denkniveau, relevante diploma’s en heb je een aantal jaren ervaring op het gebied van persvoorlichting en public affaires? Vind je het leuk om vakinhoudelijke én voor jouw vakgebied relevante technische ontwikkelingen te volgen? Ben je een creatieve denker, verbaal sterk en kan je goed omgaan met tegengestelde belangen? Ben je in staat tot het onderhouden en uitbreiden van een professioneel netwerk? Heb je (affiniteit met) autisme en ben je flexibel in je beschikbaarheid? Dan komen wij graag met jou in contact! 

Wie zijn wij?
De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme geïntegreerd, geaccepteerd en zo veel mogelijk zelfredzaam zijn. Dit doen wij door middel van belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt. De NVA zorgt voor begrip en herkenning. De NVA is een CBF- erkend goed doel en beneficiant van de VriendenLoterij.

De functie van Woordvoerder (PR) is ingedeeld in schaal 9 van de cao Sociaal Werk (maximaal € 2.705,- tot € 3.988,- bij een 36-urige werkweek).
Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 

Heb je interesse, stuur dan een mail aan managementassistent@autisme.nlmet je gegevens en je motivatie.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items