Postcode Loterij strikt Branson voor PICNIC Green Challenge

30 augustus 2007
Nieuws | | Loterijen

AMSTELVEEN (30/8/2007) - De Postcodeloterij heeft voor haar creatieve internationale wedstrijd PICNIC Green Challenge een topzware jury geformeerd. Sir Richard Branson is bereid gevonden om als juryvoorzitter op te treden. Vijf finalisten mogen hun idee 29 september aan de jury presenteren.


De PICNIC Green Challenge heeft als doel creatieve oplossingen voor het terugdringen van klimaatverandering uit te lokken. Alle ideeën - mits onderbouwd met een concreet plan dat binnen twee jaar tot een marktintroductie kan leiden - zijn welkom. De inzendingtermijn sluit vandaag. Een prejury nomineert vijf ideeën. De bedenkers mogen hun genomineerde idee 29 september tijdens PICNIC '07 presenteren aan de jury, waarna een winnaar wordt gekozen. De Nationale Postcode Loterij steunt het winnende plan met een realisatiepremie van een half miljoen euro. Ook krijgt de winnaar deskundige coaching.



De jury die het finale oordeel moet vellen is dit jaar topzwaar. Zitting hebben onder andere Eckart Wintzen (Ex'tent Green Venture Capital), Liesbeth van Tongeren (directeur Greenpeace Nederland), Avery Baker (Executve Vice President Tommy Hilfiger), en Steve Howard (CEO The Climate Group). Mega-filantroop en Virgin-oprichter Richard Branson is juryvoorzitter.



Branson toont zich in een persbericht enthousiast over zijn rol in de challenge. "Deze competitie helpt mensen in te zien tot hoeveel zij in staat zijn. Grote dingen komen vaak voort uit de meest eenvoudige ideeën."