Postcode Loterij gaf 210 miljoen aan goede doel in 2005

31 januari 2006
Nieuws | | Loterijen

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met alle goede doelen waaraan wordt afgedragen, heeft de Nationale Postcode Loterij haar kerncijfers over 2005 bekend gemaakt. Belangrijkste nieuws: de inleg is wederom gestegen, en in totaal is 210 miljoen euro afgedragen aan de goede doelen.

Voorzitter Boudewijn Poelmann had heel wat goed nieuws in petto voor de verzamelde gdo’s. Zo heeft de Nationale Postcode Loterij in 2005 een inleg van in totaal 419,8 miljoen euro gerealiseerd. En dat is 6,7% meer dan in 2004. Van dat bedrag is 210 miljoen euro uitgekeerd aan de goede doelen. Een fractie meer dan de helft dus. De verdeling naar sector is als volgt: doelen in ontwikkelingssamenwerking kregen in totaal 80 miljoen euro, natuur en milieu 90 miljoen, en voor organisaties die zich met mensenrechten bezig houden trok de loterij 40 miljoen euro uit. Er is aan 50 goede doelen uitgekeerd.

Mysterieus deed Poelmann over een bedrag van 16,7 miljoen euro dat beschikbaar wordt gesteld voor een “uniek samenwerkingsverband” van de goede doelen van de Postcode Loterij. Op vrijdag 3 februari wordt het nieuwe initiatief door de beneficiënten toegelicht.