Toon alles (3)

Politieke jongeren willen budget OS naar 0,7% BNP

21 juni 2017, 07:00
De Girls Rights Watch van Plan Nederland heeft dinsdag 20 juni, samen met politieke jongerenorganisaties DWARS (GroenLinks), Jonge Socialisten (PvdA), Jonge Democraten (D66), Oppositie (DENK), PerspectieF (Christen Unie) en SGP-Jongeren, een manifest aan de Tweede Kamer aangeboden met een oproep om het budget voor ontwikkelingssamenwerking te vergroten naar 0,7% van het BNP.
 
Behalve een verhoging van het budget voor ontwikkelingssamenwerkingen willen de jongeren dat het (nieuwe) kabinet ook meer prioriteit geeft aan de implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Om dat te onderstrepen droegen de jongeren T-shirts met daarop de nummers van de SDG doelen (onderwijs is bijv. SDG 4) en testten kamerleden op hun kennis over de SDG’s met de vraag: ‘waar sta ik voor?’
 
Jongerenlobbyist Rixt de Jong: ‘Als jongeren in Nederland hebben wij een bevoorrechte positie. Wij willen dit inzetten door ons vandaag te laten horen. Niet voor onze eigen toekomst, maar voor alle jongeren in ontwikkelingslanden die niet de kans hebben om zelfstandig een goede basis voor hun toekomst te leggen. We willen met het manifest strijden voor het behalen van de genoemde doelen en zien dit zeker niet als onmogelijk: Nederland is een welvarend land met voldoende middelen. Op deze manier kunnen de vervolgstappen naar een betere, gelijkere wereld gezet worden.’
 
De Girls Rights Watch is een enthousiaste groep van 17 jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die indirect invloed probeert uit te oefenen op Nederlandse beleidsmakers en bij relevante ministeries en bij Nederlandse parlementariërs. Ook onderhoudt de Girls Rights Watch contacten met Nederlandse politieke jongerenorganisaties, de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties en UNESCO. De jongerenlobbyisten doen dit door middel van onderzoek, publieke lobby acties, het creëren van media aandacht en het organiseren van events en netwerkbijeenkomsten.
 
Bron: Plan Nederland
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items