Ploumen heeft al 181 miljoen euro opgehaald voor 'She Decides'

2 maart 2017, 16:00
Ruim 181 miljoen euro: dat bedrag heeft Lilianne Ploumen, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, al opgehaald voor toegang van vrouwen in ontwikkelingslanden tot geboorte- en gezinsplanning.  Op de She Decides-conferentie in Brussel werd dit bedrag vandaag toegezegd. Ploumen startte ongeveer een maand geleden met 'She Decides'. De financiële steun moet het gat dichten dat ontstaat door het wegvallen van omgerekend zo'n 550 miljoen euro aan Amerikaanse bijdragen.
 
Het intrekken van de Amerikaanse steun is een gevolg van een decreet van president Donald Trump. Vrouwen in arme landen dreigen door de maatregel van Trump verstoken te blijven van seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp en veilige abortus. Ruim vijftig landen waren vandaag aanwezig bij de conferentie, die België samen met Nederland, Denemarken en Zweden had georganiseerd. Naast ministers waren ook veel vertegenwoordigers van internationale organisaties en ngo's aanwezig.
 
Finland en Zweden tekenden voor 20 miljoen euro en België, Nederland, Denemarken en Noorwegen 10 miljoen. De Bill Gates Foundation zegde 20 miljoen dollar toe. Een anonieme donateur was met 50 miljoen dollar goed voor het hoogste bedrag.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items