Toon alles (1)

Plein doneren gaat live!

24 februari 2019, 06:00
Plein doneren gaat live!
Plein doneren gaat live!
Op donderdag 21 februari 2019 is het nieuwe website/platform www.pleindoneren.nl live gegaan. Het platform gaat met passie, enthousiasme en inspiratie aan de slag met initiatieven die het verschil willen maken in de maatschappelijke zorg en welzijnssector.

Plein doneren is het digitale platform, dat innovatieve ideeën in het maatschappelijke zorg en welzijnsdomein ondersteunt. Nu nog gefaciliteerd door Stichting Else.
Stichting Else is een vermogensfonds dat op een hedendaagse manier haar donatie budget wil inzetten om een bijdrage te leveren aan haar doelstelling: de maatschappelijke zorg en welzijn in Nederland passend te maken bij deze tijd. Plein doneren is een van de vormen die deze stichting hier voor gekozen heeft.


Verbinding maken

Op het Plein gaat het vooral over verbinding maken. Zo worden de Initiatiefbrengers uitgedaagd om anderen te enthousiasmeren over hun initiatief. En zo in samenwerking met elkaar een impuls te geven aan een initiatief. Het team van moderators dat actief is op het Plein stimuleert deze verbindingen en zet haar eigen kennis, talenten en netwerken in ter
ondersteuning van de initiatieven op het Plein. Soms is een financiële impuls nodig om een initiatief dat vastzit, los te trekken.

Bij het live gaan van het Plein zijn er al 18 initiatieven actief. Een mooi voorbeeld is KozieMe. De andere initiatieven volgen de komende weken.
gerelateerde items