Plan-seminar: 'Ondernemers tegen armoede'

31 augustus 2006
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Plan Nederland organiseert op 19 oktober het seminar ‘Ondernemers tegen armoede', waarin de praktijk van maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de strijd tegen (kind)armoede centraal staat.


Het seminar wordt geopend door Ruud Lubbers. Daarna zullen vertegenwoordigers van een aantal ondernemingen en organisaties vertellen over hun ervaringen.

 


Zo vertelt ABN AMRO Foundation over een project voor jonge ondernemers in Vietnam, waarbij de medewerkers van de ABN Amro-vestiging ter plaatse een belangrijke rol spelen. Sara Lee deelt de ervaringen met de projecten in de oorspronglanden van koffie, die koffieboeren in staat stellen toegang te krijgen tot de wereldkoffiemarkt. In het tweede deel van het programma worden de seminardeelnemers uitgedaagd zelf op zoek te gaan naar de mogelijke rol van de eigen onderneming in armoedebestrijding aan de hand van een aantal praktijkcases uit ontwikkelingslanden.

 


Meer informatie: Het Plan-seminar ‘Ondernemers tegen armoede' vindt plaats op 19 oktober van 12.30 tot 18.00 uur, in het Cobra Museum in Amstelveen. Aan deelname aan het seminar zijn geen kosten verbonden. Voor aanmelding of meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Wilma Roozenboom of Maarten de Jongh van Plan Nederland, telefoon: 020 5495364, e-mail: wilma.roozenboom@plannederland.nl of maarten.de.jongh@plannederland.nl