Plan Nederland krijgt meerhoofdige directie

14 september 2006
Nieuws | | Personalia


Medio 2007 zal Paul Lem terugtreden als Algemeen Directeur van Plan Nederland in verband met zijn pensionering. Lem, die de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie dan vijf jaar heeft geleid, wordt opgevolgd door een tweehoofdige directie: Tjipke Bergsma (Warchild) begint op 1 november als (statutair) directeur particuliere fondsenwerving. Naast Bergsma zal Luuk Boon als Programma Directeur gaan opereren.

 


Tjipke Bergsma is afkomstig van War Child, waar hij op dit moment de functie bekleedt van Director of Operations. Hij werkte eerder voor Plan Nederland in de periode 1986 tot 1992 in de functie van Hoofd Werving en Voorlichting. Daarna werkte hij gedurende 7 jaar voor Plan International in verschillende functies in Afrika en Zuid-Amerika.

 


Tjipke Bergsma: "Ik ben blij dat ik weer terug kan komen bij Plan en verheug me erop de organisatie in Nederland mee te helpen uitbouwen. Ik heb altijd veel waarde gehecht aan de integrale programma-aanpak van Plan in het veld en ben ervan overtuigd dat je kinderen in ontwikkelingslanden daarmee uiteindelijk het beste verder helpt".

 


Per 1 november 2006 zal de directie van Plan Nederland tevens worden uitgebreid met Luuk Boon, die per die datum is benoemd tot (statutair) Programma Directeur. Boon geeft nu al leiding binnen Plan Nederland aan de afdeling Overheid & Programma's.

 


Luuk Boon: "In mijn positie wil ik onze resultaten van bijvoorbeeld onderwijs- en kinderen & media programma's veel meer zichtbaar maken. Hierdoor kunnen successen sneller overgenomen worden en zo meer kinderen goede scholing en een stem krijgen."

 


De Raad van Toezicht van Plan Nederland heeft doelbewust gekozen voor een meerhoofdige directie mede "in de geest van de aanbevelingen van de Commissie Wijffels", aldus de Raad van Toezicht van Plan Nederland.