Pim Kraan directeur Save the Children Nederland

14 juli 2014, 04:00
Pim Kraan directeur Save the Children Nederland
Pim Kraan directeur Save the Children Nederland
Pim Kraan wordt met ingang van 1 september de nieuwe directeur van Save the Children Nederland. Kraan volgt Holke Wierema op, die twaalf jaar directeur was.

Momenteel werkt Pim Kraan voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken als Speciaal Adviseur Grondstoffenvoorzieningszekerheid. Hij schreef als zodanig mee aan de Grondstoffennotitie van het Kabinet (2011) en droeg samen met het bedrijfsleven bij aan het opzetten van een conflictvrije toeleveringsketen van tin uit Oost-Congo.

Ook werkte hij meerdere jaren als adjunct afdelingshoofd Humanitaire Hulp bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij gaf namens de Nederlandse overheid leiding aan de hulpverlening aan Azië dat in 2004 zo zwaar werd getroffen door de tsunami. Ook gaf hij leiding aan de oprichting van het Urban Search and Rescue Team Nederland, dat kan worden uitgezonden naar gebieden die zijn getroffen door een aardbeving. Als lid van het ‘emergency team’ van Artsen zonder Grenzen (AZG) was Pim Kraan werkzaam in landen als Rwanda, Oeganda, Liberia, Irak, Angola, Mexico en Azerbeidzjan.
gerelateerde items